BTB privatlivs- og cookiepolitik

Opdateret juli 2023.

Du kan her i vores samlede privatlivspolitik for erhvervskunder og private, der køber rubrik-/dødsannoncer, læse mere om, hvilke typer af personoplysninger vi indsamler, hvordan vi indsamler dem, samt formålet med indsamlingen. Herudover kan du læse om dine rettigheder og andre informationer vi skal give dig.

Formål og anvendelse

1 Generel information

Opdateret juli 2023

Vi tager databeskyttelse alvorligt. Vi indsamler og behandler personoplysninger og derfor har vi udformet denne privatlivspolitik, der beskriver hvordan vi behandler personoplysninger.

JFM P/S og vores datterselskaber: Step A/S, Guloggratis.dk A/S, Deal.dk A/S, Sweetdeal.dk (Sweet Media Group ApS), Helsingør Dagblad A/S og Hovedstadens Mediehus A/S, er dataansvarlige for de oplysninger, vi indsamler om dig, og vi sikrer at personoplysningerne bliver indsamlet og behandlet i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning.

Du kan her i vores samlede privatlivspolitik for erhvervskunder og private, der køber rubrik-/dødsannoncer, læse mere om, hvilke typer af personoplysninger vi indsamler, hvordan vi indsamler dem, samt formålet med indsamlingen.

Herudover kan du læse om dine rettigheder og andre informationer vi skal give dig.

Såfremt vores behandling af dine personoplysninger er omfattet af databeskyttelseslovgivningen og sker på baggrund af dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage.
Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

Redaktionelt og journalistisk arbejde, er som udgangspunkt ikke omfattet af databeskyttelsesforordningen.

Det betyder at dine rettigheder til eksempelvis indsigt, sletning mm. ikke er gældende for artikler og redaktionelle billeder, hverken online eller i fysiske udgivelser.

Spørgsmål og henvendelser omkring redaktionelle artikler, hvor du/dit firma indgår, skal derfor ske direkte til den pågældende redaktion.

Denne privatlivspolitik er gældende for vores erhvervskunder og private kunder, der køber rubrik-/dødsannoncer. Du finder vores generelle privatlivspolitik og vores privatlivspolitik for jobansøgere nederst på forsiden af jfm.dk.

Bemærk at begrebet ”personoplysninger” omfatter oplysninger, der kan henføres til en konkret, fysisk person, f.eks. kontaktpersonen eller hele virksomheden ved enkeltmandsfirmaer.  Oplysninger der alene vedrører virksomheden, er ikke personoplysninger efter databeskyttelsesforordningen, undtagen enkeltmandsvirksomheder. JFM indsamler og behandler dog disse oplysninger efter samme proces som personoplysninger generelt, og med samme sikkerhed og fortrolighed.

Vi indsamler personoplysninger i forskellige sammenhænge og derfor til forskellige formål. Du kan læse mere nedenfor under de enkelte kategorier.

2 Leverandører, annoncører, samarbejdspartnere & kontaktpersoner

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger:

 • Navn
 • Stilling/afdeling
 • Virksomhed
 • Mailadresse
 • Telefonnummer
 • Adresse (virksomhedens adresse, som dog kan anses som personoplysning ved især enkeltmandsvirksomheder)
 • CVR-nummer
 • Økonomiske transaktioner
 • Andre relevante oplysninger som du giver os

Oplysninger om virksomhedens navn, telefonnummer, adresse og CVR-nummer har vi enten fra offentligt tilgængelige databaser, eksempelvis CVR-registret, i det omfang vi kom i kontakt med dig ved opsøgende, telefonisk kontakt, eller vi kan have dem fra dig i forbindelse med at du selv har anmodet om henvendelse eller i andre sammenhænge hvor du eller dine samarbejdspartnere har givet os dem. Disse bliver indsamlet eller modtaget på baggrund af vores legitime interesse i markedsføring og mulighed for at indgå samarbejdsaftaler med leverandører, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og for at opfylde den kontrakt/aftale, som du/I er en del af, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b. Vi bruger f.eks. din mailadresse for at sende dig vigtig information vedr. samarbejdsaftalen, herunder ordrebekræftelse eller servicemails. I det omfang du har givet os lov, vil vi også sende dig generelt og/eller målrettet markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage med virkning for fremtiden.

For så vidt angår JFMs produkter/services, som er tilsvarende de produkter og services du tidligere har købt, kan vi sende markedsføring vedrørende disse uden samtykke, jf. markedsføringslovens § 10, stk. 2, og behandle oplysninger i relation hertil som følge af vores legitime interesse i at markedsføre vores produkter, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f. Du kan frabede denne markedsføring ved aftalens indgåelse eller på ethvert andet tidspunkt, hvis du ikke ønsker markedsføring af JFMs tilsvarende produkter og services.

Vi behandler andre informationer om dig og vores samarbejdsaftale, herunder betalingsinformation, ordrehistorik og tilmeldingsdato på baggrund af vores legitime interesse i at kunne analysere og lave statistik til brug for markedsføringsoptimering, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og derudover på baggrund af den kontrakt/aftale, I har indgået med os, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b, og fordi vi har en retlig forpligtelse til at kunne dokumentere visse oplysninger, herunder betalingshistorik, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og bogføringsloven.

Som udgangspunkt vil dine personoplysninger blive opbevaret, så længe de har relevans for samarbejdsaftalen med dig/jer. Vi gemmer personoplysninger, der er tilknyttet et kundekort samt indholdet i korrespondancer og henvendelser, i op til 2 år efter seneste kontakttidspunkt.

Vi gemmer de oplysninger, der er nødvendige for at kunne dokumentere din tilmelding og dit samtykke til markedsføring i 2 år efter afmelding, for at kunne påvise og dokumentere, at vi har haft dit samtykke til markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og art. 17, stk. 3, litra e, jf. straffelovens § 93, stk. 1, nr. 1.

Vi gemmer økonomiske transaktioner og de personoplysninger, der tilknytter sig til den økonomiske transaktion i indeværende regnskabsår plus 5 år, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c, jf. bogføringslovens § 10.

3 Privatpersoner der køber rubriks- og dødsannoncer

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger:

 • Navn
 • Mailadresse
 • Telefonnummer
 • Adresse
 • Økonomiske transaktioner
 • Andre relevante oplysninger som du giver os

Dine kontaktinformationer har vi fra dig i forbindelse med at du selv har henvendt dig til os og disse behandles som en del af den aftale, som du er en del af, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.

Vi bruger f.eks. din mailadresse for at sende dig information vedr. din ordre, herunder ordrebekræftelse eller servicemails som en del af den aftale du har indgået med os. I det omfang du har givet os lov, vil vi også sende dig markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage med virkning for fremtiden.

For så vidt angår markedsføring af tilsvarende produkter, som du tidligere har købt, kan vi sende dette uden samtykke, jf. markedsføringslovens § 10, stk. 2, som følge af vores legitime interesse i at markedsføre vores produkter, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, medmindre du/I frabeder dig dette.

Vi behandler betalingsinformation og ordrehistorik på baggrund af vores legitime interesse i at kunne analysere og lave statistik til brug for markedsføringsoptimering, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og derudover på baggrund af den kontrakt/aftale, du har indgået med os, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b, og fordi vi har en retlig forpligtelse til at kunne dokumentere visse oplysninger, herunder betalingshistorik, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og bogføringsloven.

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige til at opfylde det fastsatte formål. Som udgangspunkt vil dine personoplysninger blive opbevaret, så længe de har relevans for din ordre.

Vi gemmer personoplysningerne, der er tilknyttet din ordre, samt indholdet i korrespondancer og henvendelser, i op til 2 år efter seneste kontakttidspunkt til brug for dokumentation.

Vi gemmer økonomiske transaktioner og de personoplysninger, der tilknytter sig til den økonomiske transaktion i indeværende regnskabsår plus 5 år, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c, jf. bogføringslovens § 10.

4 Modtagere af vores nyhedsbreve

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger når du er tilmeldt vores nyhedsbreve:

 • Mailadresse
 • Kontaktinformation, herunder navn, stilling og virksomhed
 • Adfærdsinformation. Når vi sender nyhedsbreve som e-mails, bliver der sat en cookie, så vi kan se om du har åbnet nyhedsbrevet og om du har benyttet direkte links i dette
 • Interesser

Vi sender nyhedsbrevene og bruger dine kontaktinformationer på baggrund af udtrykkeligt samtykke fra dig, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a og markedsføringslovens § 10, samt på baggrund af vores legitime interesse i at kunne behandle disse oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevene på baggrund af dit samtykke. Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage og framelde vores nyhedsbreve, med virkning for fremtiden.

Vi behandler desuden personoplysningerne på baggrund af en legitim interesse i at behandle dine oplysninger om interesser og adfærd (om du åbner nyhedsbrevet, dato, tidspunkt, hvilken type enhed og links der klikkes på) til brug for fremtidig planlægning af markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

Vi anvender disse oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevene, holde os orienteret om antallet af tilmeldte, markedsføring, forbedring af vores kommunikation og analyse/statistik.

I bunden af alle nyhedsbreve er et direkte link til afmelding af nyhedsbrevet. Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet, vil du ikke længere modtage nyhedsbrevet og vi sletter din mailadresse i den kontaktliste, der bruges til at udsende nyhedsbrevene. Vi gemmer de oplysninger, der er nødvendige for at kunne dokumentere din tilmelding og dit samtykke til nyhedsbrevet, i 2 år efter afmelding, for at kunne påvise og dokumentere at vi har udsendt nyhedsbrevene på lovlig vis, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og art. 17, stk. 3, litra e, jf. straffelovens § 93, stk. 1, nr. 1.

5 Besøgende på vores websites (cookiepolitik)

Når du besøger et af vores websites, indsamler vi, og vores samarbejdspartnere, oplysninger om dig og dit udstyr, som bruges til at genkende besøgende og huske indstillinger, foretage analyse, drive hjemmesiden, tilpasse og forbedre vores indhold, funktioner og annoncer for at gøre dette mere personligt og relevant for dig. Dette gøres ved brug af cookies.

Vores samarbejdspartnere kan også anvende deres cookies i anonymiseret format til analyse til egne formål.  Du kan læse mere om de forskellige cookies her.

Vi indsamler og behandler typisk følgende oplysninger:

 • Tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, herunder også hvilken browser du bruger
 • Din IP-adresse
 • Geografisk placering
 • Sider du klikker på
 • I det omfang du opretter en bruger og logger ind: De oplysninger du selv giver os. Disse videregives aldrig til tredjeparter.

Vi behandler oplysningerne på baggrund af vores legitime interesse i at måle, tilpasse og forbedre vores indhold og funktioner, samt vise ikke-personaliserede og ikke-målrettede basisannoncer, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og vi indsamler og behandler oplysningerne til personaliseret markedsføring på baggrund af dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Når du besøger vores hjemmeside, bliver du mødt af en pop up hvor du kan vælge at give samtykke til indsamling af oplysninger og brug af cookies. Du kan altid trække dit samtykke tilbage, med virkning for fremtiden.

Såfremt du ikke ønsker ovenstående indsamling og behandling længere, bør du slette dine cookies. Det kan dog få betydning for hvordan du oplever hjemmesiden.

Du kan altid ændre eller trække dit samtykke tilbage under ”Cookie indstillinger”, nederst på siden.

Vi deler oplysningerne med JFM P/S´ datterselskaber Step A/S, Guloggratis.dk A/S, Deal.dk A/S, Sweetdeal.dk (Sweet Media Group ApS), Helsingør Dagblad A/S og Hovedstadens Mediehus A/S.

Vi opbevarer informationerne fra cookies i forskellige tidsrum, alt efter type og formål. Du kan se hvor længe, formål og hvem der sætter cookies i cookieoversigten.

6 Kontakt til support

Herunder kundeservice, persondatahenvendelser, mv.

Alt efter relevans, indsamler og behandler vi normalt følgende personoplysninger om personer/virksomheder, der henvender sig til os i forbindelse med support, kundeservice, persondata mm.

 • Kontaktoplysninger, herunder navn, mailadresse, telefonnummer mm.
 • Firmaoplysninger, herunder navn, CVR-nummer mm.
 • Adresse (privatadresse eller firmaadresse, alt efter relevans)
 • Andre oplysninger af relevans for den konkrete henvendelse, f.eks. abonnementsnummer, relevante artikler, annoncer eller andre oplysninger du skriver

Du skal selv indtaste dit navn, mailadresse og kontaktoplysninger i forbindelse med din udfyldning af onlineformularen. Dette er både af hensyn til vores legitime interesse i at kunne identificere dig/firmaet, og sikre, at det er den rigtige person/det rigtige firma vi behandler oplysninger om, samt til dokumentation, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, men også på baggrund af forordningens art. 6, stk. 1, litra c om retlig forpligtelse. Under konkrete omstændigheder kan det også være på baggrund af forordningens art. 6, stk. 1, litra b, hvis din anmodning, og vores behandling af dine oplysninger i forbindelse hermed, er nødvendig for overholdelse af en aftale, som du part i eller, eller nødvendig behandling forud din aftale med os.

Vi beder om, at du ikke skriver følsomme personoplysninger, omfattet af databeskyttelsesforordningens art. 9, i fritekstområdet, eksempelvis sundhedsdata, oplysninger om seksualitet, race eller etnisk oprindelse, religiøs, politisk eller filosofisk overbevisning, samt fagforeningsmæssigt tilhørsforhold og herudover frabeder vi os også, at du sender dit CPR-nummer.

Vi opbevarer dine oplysninger sikkert, og sletter dem, når de ikke længere er nødvendige til det formål de er indsamlet.

Slettefrister vedr. de enkelte oplysninger, der ikke vedrører support som sådan, kan findes under de respektive afsnit.

Henvendelser til kundeservice eller support opbevares i 2 år efter sagen lukkes, hvorefter de slettes automatisk. Dette er for at kunne dokumentere at henvendelsen er modtaget og håndteret.

7 Behandling af de oplysninger vi indsamler

Vi passer godt på dine personoplysninger. De oplysninger vi indsamler om dig, opbevares og behandles i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning.

Det er i de fleste tilfælde frivilligt om du ønsker at give os personoplysninger eller samtykke til indsamling. Hvis du ikke ønsker at dele dine personoplysninger eller samtykke til indsamling af personoplysningerne, kan det få forskellig betydning for dig alt efter hvilken aktivitet du laver eller ønsker.

Vi har truffet passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger imod at personoplysningerne hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Vi indsamler, behandler og opbevarer kun de personoplysninger, der er nødvendige i forhold til det fastsatte formål. Herudover kan gældende lovgivning, kontrakter eller anden retlig forpligtelse kræve at vi behandler visse typer oplysninger.

Da vores service er afhængig af korrekte og opdaterede oplysninger, beder vi dig oplyse os om relevante ændringer i dine oplysninger. Du kan benytte kontaktoplysningerne til at meddele os om ændringer, hvorefter vi opdaterer dine oplysninger. Hvis vi selv bliver opmærksomme på ukorrekte oplysninger, vil vi selv opdatere oplysningerne, i det omfang vi har kendskab til disse, og herefter give dig meddelelse om dette.

I forbindelse med test og udvikling af vores interne IT-systemer, kan det være nødvendigt at anvende personoplysninger i sidste fase af udviklingen, for at kunne opfylde det oprindelige formål med behandlingen af personoplysningerne, f.eks. fordi vi skifter til nyere og mere sikre systemer. Behandlingen vil her følge samme procedurer for al øvrig behandling, og dermed være undergivet minimum samme tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger.

Vi opbevarer oplysningerne så længe de er nødvendige for at opfylde det fastsatte formål og så længe det kræves i henhold til gældende lovgivning. Når formålet er opfyldt, og oplysningerne ikke længere er nødvendige, vil vi slette oplysningerne i det omfang lovgivningen ikke pålægger os at gemme oplysningerne i en længere periode.

Vi kan dele dine oplysninger med samarbejdspartnere, som bruger disse til målrettet annoncering på vores vegne. Herudover benytter vi en række eksterne virksomheder til opbevaring og behandling af data. Disse virksomheder behandler udelukkende oplysningerne på vegne af os og efter udtrykkelig, skriftlig instruks af os, og kun i det omfang, det er nødvendigt til opfyldelse af det fastlagte formål. Virksomhederne må ikke bruge oplysningerne til egne formål.

JFM P/S overfører som udgangspunkt ikke dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS. Til udsendelse af nyhedsbreve anvender vi Responsys og MailChimp som databehandlere i USA, behandlingen sker på vores instruks. Oplysningerne vil som udgangspunkt ske på baggrund af Europa-kommissionens standardkontraktbestemmelse som vores overførselsgrundlag.

8 Dine rettigheder

Du har en række rettigheder i forbindelse med vores behandling af oplysninger om dig. Nogle af rettighederne kan være begrænsede af retlige forpligtelser og anden lovgivning som vi er underlagt eller fordi behandlingen ikke er omfattet af databeskyttelseslovgivningen.

Indsigtsret

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger, herunder hvor vi har oplysningerne fra, hvad vi anvender dem til, hvor længe vi opbevarer dem og hvem vi deler dem med.

Rettelse

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Sletning

I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig inden tidspunktet for vores almindelige, generelle sletning indtræffer.

Begrænsning af behandling

Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af oplysninger om dig begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Indsigelse

Du har til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din særlige situation, at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger baseret på databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e) eller f), herunder profilering baseret på disse bestemmelser. Den dataansvarlige må ikke længere behandle personoplysningerne, medmindre den dataansvarlige påviser vægtige legitime grunde til behandlingen, der går forud for dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder, eller behandlingen er nødvendig for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

Hvis personoplysninger behandles med henblik på direkte markedsføring, har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger til sådan markedsføring, herunder at gøre indsigelse mod profilering, i det omfang den vedrører direkte markedsføring.

Dataportabilitet (Ret til at transmittere oplysninger)

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindelig anvendt og maskinlæsbart format, samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring, i det omfang det er teknisk muligt for os, og såfremt oplysningerne er indsamlet på baggrund af dit samtykke eller i forbindelse med en kontrakt/aftale du har indgået med os.

9 Kontaktmuligheder

Du kan kontakte os hvis du mener, at vi behandler personoplysninger om dig i strid med gældende lovgivning eller andre retlige forpligtelser.

Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet personoplysninger om dig, vil vi undersøge om betingelserne herfor er opfyldte, og i så fald gennemfører vi ændringer eller sletning hurtigst muligt.

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at benytte formularen til persondatahenvendelser her eller kontakte vores kundeservice på 66 11 11 11.

Den dataansvarlige er:

JFM P/S og datterselskaber
Bugattivej 8
7100 Vejle
CVR.: 36503355

Du kan også kontakte vores Chef for GDPR Compliance ved at sende en mail til: persondata@jfm.dk

10 Information om klagemuligheder

Hvis du er utilfreds med vores behandling af personoplysninger eller ikke mener vores behandling lever op til gældende lovgivning, kan du indgive en klage til Datatilsynet. Du finder deres kontaktoplysninger på deres hjemmeside www.datatilsynet.dk.

Kontakt JFM – Vi er klar til at hjælpe dig!

Du kan skrive til os 24 timer i døgnet, og vi vil bestræbe os på at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt. Tak!

Din henvendelse er sendt – vi besvarer den hurtigst muligt.

Kontakt JFM – Vi er klar til at hjælpe dig!

Du kan skrive til os 24 timer i døgnet, og vi vil bestræbe os på at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt. Tak!

Din henvendelse er sendt – vi besvarer den hurtigst muligt.

Kontakt JFM – Vi er klar til at hjælpe dig!

Du kan skrive til os 24 timer i døgnet, og vi vil bestræbe os på at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt. Tak!

Din henvendelse er sendt – vi besvarer den hurtigst muligt.