Torsdag d.21 september

Tirsdag d. 19. september 2023 blev dagen, hvor samtlige chefredaktører i JFM underskrev en fælles udgivererklæring på Rødding Højskole.

Det var ikke uden omtanke, at underskrifterne skulle falde på netop verdens ældste højskole, da højskoler har det til fælles med JFM, at de virker for demokrati og oplysning.

Baggrunden for, at vi nu får en fælles udgivererklæring, er en understregning af vores mediers totale redaktionelle frihed og uafhængighed, og at vi skal huske, at det både er et stort privilegium og et stort ansvar.

Udgivererklæringen tillægger redaktionen den fulde kompetence til at træffe afgørelser i redaktionelle anliggender, og er en fælles erklæring om, at vi gennem kvalitetsjournalistik, som er konstruktiv, kritisk, fair, oplysende og debatskabende virker for demokrati og sammenhængskraft i hele Danmark med tydelig rod i det lokale. Gennem dette fremmer vi borgernes lyst og evne til at deltage i demokratiet på så oplyst et grundlag som muligt.

Journalistikken, vi bedriver, stræber efter at give borgerne den bedst opnåelige version af sandheden. Vores medier ser sig selv som medspillere i deres lokalsamfund med et klart ønske om at gøre lokalsamfundet til et bedre sted at leve. Det sker gennem engageret og troværdig journalistik. Såvel kritiske som positive historier dækkes.

Repræsentanter fra alle vores ejerselskaber deltog ved underskriftsseancen på Rødding Højskole, såvel som formanden for JFM’s bestyrelse Gert Eg, der holdt en tale, som fint beskrev udgivererklæringens formål.

Han beskrev hvordan udgivererklæringen anerkender vigtigheden af at respektere hvert medies identitet, unikke karakter og lokale traditioner, og at bestyrelsen i JFM ønsker at styrke og inspirere hvert medie til at dyrke deres publicistiske, lokale og værdimæssige standpunkt.

Derudover gentog han et vigtigt budskab: JFM udgiver ikke aviser for at tjene penge, men vi skal tjene penge for at kunne udgive aviser.

Han understregede vigtigheden af at stå sammen, og at alle, hver især, bidrager til at sikre, at JFM kan eksistere på et bæredygtigt økonomisk grundlag. Samtlige chefredaktører har skrevet leder om dagen, læs nogle af deres meget retvisende ord, Gudrun fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern her og Axel fra Randers Amtsavis her.

Del nyhedsartiklen på dine sociale medier

Nyheder fra JFM

Her kan du finde flere spændende nyheder fra koncernen.

Inden længe sker der noget gult i Danmark

Verdens største cykelløb skydes i gang i cykelbyen over dem alle. 176 verdensklasse ryttere starter årets Tour de France i København den 1. juli 2022.

Støjberg og Vanopslagh i nyt, hamrende blåt debatprogram

I nyt samarbejde mellem Radio4 og Avisen Danmark sætter to af landets mest markante borgerlige profiler de blå værdier helt på spidsen.

JFM opruster med mere live sport

Basketball, volleyball, fodbold, boksning – og nu speedway. Jysk Fynske Medier fortsætter med at bygge mere livesport ind i sine abonnementsprodukter med en aftale med Spring Media og den danske speedwayliga.

Fynsk trio vinder folkets journalistpris

Fyens Stiftstidende har sammen med Fyns Amts Avis og TV2 Fyn fået “Folkets Journalistpris”. Medierne får prisen for at invitere til valgfolkefester i alle ti kommuner på Fyn op til efterårets kommunalvalg.

Helsingør Dagblad får ny chefredaktør

Josephine Vedel, 37, sætter sig 1. september i chefredaktørstolen på Helsingør Dagblad og overtager efter Peter Hagmund-Hansen.

JFM opkøber dansk radio reklame

JFM overtog den 1. september Dansk Radio Reklame. Dansk Radio Reklame sælger nationale radiokampagner for en række lokale radiostationer.

Nu er vi JFM

Vi har den seneste tid været igennem en brandingproces, for vi synes ikke længere at vores navn, Jysk Fynske Medier, var fuldt dækkende for, hvem vi er.

JFM offentliggør publicistisk regnskab for 2022

JFM offentliggør sammen med årsrapporten sit publicistiske regnskab, der sætter tal og ord på den mission, koncernens medier er sat i verden for at løse.

Frie medier er demokratiets og sammenhængskraftens forudsætning. Det er det, vi er her for.

Kontakt JFM – Vi er klar til at hjælpe dig!

Du kan skrive til os 24 timer i døgnet, og vi vil bestræbe os på at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt. Tak!

Din henvendelse er sendt – vi besvarer den hurtigst muligt.

Kontakt JFM – Vi er klar til at hjælpe dig!

Du kan skrive til os 24 timer i døgnet, og vi vil bestræbe os på at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt. Tak!

Din henvendelse er sendt – vi besvarer den hurtigst muligt.

Kontakt JFM – Vi er klar til at hjælpe dig!

Du kan skrive til os 24 timer i døgnet, og vi vil bestræbe os på at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt. Tak!

Din henvendelse er sendt – vi besvarer den hurtigst muligt.